Ivetofta Hembygdsförening

Rosie Hennig 6 starka kvinnor från Göinge trakten besökte Tiansgården…

Den 21 november fick Tiansgården stort besök av 6 vackra starka kvinnor. Flera av kvinnorna har direkt koppling till sjön Immeln och trakterna runt sjön. Alla har de gått sin egen väg i livet. Deras öden har gjort dom välkända i Göinge kommun.
Betty Olofsson hade ett stormigt äktenskap och bestämde sig för att emigrera till Amerika utan sina barn.

Kvinnorna var fruktade, förlöjligade, beundrade och hatade av många. Kvinnorna levnadstidhistoria, sträckte sig från 1670-talet fram till början av 1900-talet.

Rosie Hennig med sin banjospelande man Mats, lotsade publiken in i kvinnornas värld på ett härligt och personligt sätt. Blev en trevlig söndagseftermiddag.

Lite historik om kvinnorna…

PusElse var både rebelledare och häxa enligt sägnen levde under 1670-talet.Frida Kahlo var en världskonstnär bilder av hennes målningar finns överallt i hela världen.

Eva Wigström var en sagornas mästare i sägner och historier.

Moa Martinson satt ofta på puben Paddys och berättade om sitt liv.

Betty Olofsson hade ett stormigt äktenskap och bestämde sig för att emigrera till Amerika utan sina barn. Klämta Tilda var snabb med kluriga svar och dök ofta upp i byn klädd i många kappor och hattar och satt ofta på Vedins kafé.

Skådespelare: Rosie Hennig. Musik Mats Hennig

Klämta Tilda var snabb med kluriga svar och dök ofta upp i byn klädd i många kappor och hattar och satt ofta på Vedins kafé…
Frida Kahlo var en världskonstnär bilder av hennes målningar finns överallt i hela världen….
Rosie o Mats Hennig utanför Tiansgården…

Peter Lennartsson 🌞

Ivetofta Hembygdsförening 24 november 2021