Ivetofta Hembygdsförening

Dag Szepanski f.d. fotbollsspelare berättar minnen. Tians Gård 20 augusti…

Dag Szepanski f.d. fotbollsspelare berättar minnen.
Från en framgångsrik karriär. ”Från Strandängen i Bromölla till San Siro i Milano”
MFF:s gamle skyttekung Dag Szepanski trivdes i Tiansgården….

Skyttekungen Dag Szepanski är åter i Bromölla där karriären satte fart tillsammans med Thage Leo som tränare. Dag Szepanski passade också på att hylla Thage som startade kvartersfotbollen med en specialdesignad tröja med texten ”Tack Thage för Kvartersfotbollen”. Hagagänget glömmer jag aldrig sa Dag. Utan Thage hade det inte blivit ett mål i landslaget mot Malta i VM-kvalet 1972.

Dag berättade många starka upplevelser som har etsat sig fast i minnet. Särskilt tränare Bror Sjöholm med den starka rösten.

-Bror Sjöholm sa till mig, en sak ska du tänka på, det man har längst ned är fötterna och det man har längst upp är huvudet. Det ska du veta Dag, det ska man för fan använda samtidigt så du vet…ett stort skratt utbröt man åhörarna.

Ett härligt minne från 1967 då Strandängen slog publikrekord mot Landskrona, vem visste hur många som var där jo, Thage Leo sa med en stark röst 6721 st.



-Sveriges finaste idrottsplats är Strandängen utan tvekan, då har jag ändå besökt många idrottsplatser, jag vet och ni håller med och applåderna kom fram.


Dag Szepanski passade också på att hylla Thage som startade kvartersfotbollen med en specialdesignad tröja med texten ”Tack Thage för Kvartersfotbollen”…



Två personer som har betytt mycket fotbollens framtid i Ifö Bromölla är Dag Szepanski och Thage Leo…