Ivetofta Hembygdsförening

Bromölla-politiker är nu kulturutbildade…

 
omslag-hembygdsforeningenglada-politiker

Hej alla kommuninvånare…nu lär vi känna vår kommun bättre.

Bussresans syfte är att inspirera beslutsfattande politiker till att diskutera fram bra och viktiga och beslut gällande våra kulturhistoriska pärlor som finns i Bromölla kommun!

Arrangemanget är ett led i Sveriges Hembygdsförbunds 100-årsjubileum, som har det nationella temat landskap…

3-numera-kulturbildade-politiker

Det här blir nog bra…snart vet vi bättre…

 30 politikerna och tre tjänstemän matades med information om vad som har hänt i vår kommun och om vad som inte borde ha hänt. Mia Persson Fröjd guidade Ifötorget historia medan Bo Ferm guidade Skräbeåns historia med alla sina Möllor.

2-skattjakt-i-vastana-gruva

Skattjakten pågår för fullt…Västaå gruva.

Torgils Svensson guidade Näsum historia som utbringade många skratt, som till slut ledde till skattjakt i Västanå gruva.

Kärleken till våra kulturhistoriska pärlor har nu väckts till liv…och inte minst så blev samtliga tilldelade en Goodiebag med information Bromölla kommun.

3-centrumhuset-som-kunde-varit-kommunhus

Centrumhuset skulle ha blivit kommunhuset på 60-talet…

 Det råder ingen tvekan att intresset var stort bland politikerna och det glädjer oss oerhört mycket, säger Pia Sanders Skånes Hembygdsförbund som gläds med Hembygdsföreningarna i Bromölla kommun.

Resan var ett samarbete mellan kommunen, Ivetofta hembygdsförening, Näsums Hembygds och Fornminnes Förening och Byträffen.

 

text/foto peter lennartsson