Ivetofta Hembygdsförening

Långväga turister besökte Brukshusens museum…

 

Sen nationaldagen har Ivetofta Hembygdsförening haft sina museum på Bruksgatan 17-19 öppna för turister och andra. Lördagen den 6 augusti gästades lanthandeln, arbetarbostaden av turister från Falun, Malmö och Kristianstad.

Danko o Antonja överlyckliga

Vännerna Danko o Antonia överlyckliga att få uppleva dåtidens lanthandel…

Arbetarbostaden som det såg ut på 1920-30 talet med bland annat en vedspis i köket visades upp. Danko, Antonia från Malmö, blev särskilt imponerade av lanthandeln som väcker många minnen från vår barndom då vi kommer från f.d Jugoslavien, berättar Danko.

Kamerorna åkte nu fram och jag fick ta lite kort med deras kameror, så nu har Danko och Antonia förevigat lanthandeln och arbetarbostaden, det här kommer vi minnas länge ,säger en glad Danko.

Birgitta o Börje Sydne provsitter den gamla soffan...

Birgitta o Börje Sydne provsitter den gamla soffan…

Paret Börje och Birgitta Sydne från Falun blev också imponerade av besöket i Brukshusens museum att de kunde tänka sig att komma tillbaka med vänner i framtiden. Frågvis som jag är ställde jag frågan, hur kom det sig att besöket blev Bromölla?

-Jo, det var så att vi har hört att Bromölla har en underbar natur som ligger mellan hav och sjö. Nu är vi på Campingen nere vid Strandängen, säger Birgitta Sydne.

text/foto peter lennartsson  20160806