Ivetofta Hembygdsförening

Utflykt till Ebbamåla Bruk

Söndagen den 9 juli. Guidad visning om Ebbamåla bruk. En utfärd genom det dynamiska århundradet. ”Från U-land till industrination på 100 år”. Guidning inkl resa 100 kr/person. Samåkning i bil sker från buss-terminalen. Kl. 10.00.

Anmälan görs till Marita Johansson senast den 2 juli, tel.0456-28 772. Gäller medlemmar.

Ebbamåla Bruk är ett unikt arbetslivsmuseum och industriminne. Det är bevarat exteriört och interiört, med alla gamla maskiner och verktyg. Här doftar det järngjuteri, smedja och varma maskiner. Här hör Du ljuden från förr, ljuden av turbiner och remdrift, ljud från verkstad, smedja och gjuteri.